8 Ağustos 2012 Çarşamba

Gebelik Günlüğü 17. Hafta

Şuraya hafta hafta yazınca günlerin çabucak geçtiği düşünülebilir. Fakat giderek ağırlaşan bende sanki süreç yavaşlayacak. Ah son bahar gelsede şu yazın getirdiği tembellik ve yavaşlık hissi yerini az biraz harekete bıraksa. Neyse daha tatilini bile yapmamış bir insanken bu yaz geçsin sevdası pek mantıklı değil.


Bu haftasonu bana zaman bereketli geldi. Sanki oğlumla 2 gün değil bir hafta zaman geçirmişim gibi hissettim. Haliyle ilk iş günü onu çok özledim. O kadar sevimlileştiki bakmaya doyamıyorum. Oğlan değildi mevzu tabi kızımıza geçelim :) Kızımın 3 lü testini yaptırmıştım geçen cuma, dün çıktı sonuç. Çok heyecan yaptım çünkü röntgen testi etkiler demişti doktor o kadar korkarak aldımki sonucu, değerleri görünce gözlerim doldu mutluluktan. Risksiz bölgede yer aldığım için sorun yok değerler gayet güzel dendi. Ahhh ne büyük mutluluktur, lutüftur bu Allahım. Şimdi geriye ayrıntılı ultrason kaldı, onuda atlatırsak sıra gelecek doğurmaya :) Ha unutmadan 3 lü test sonucundaki yaşın risk faktörünü ne kadar çok etkilediğini gördüm, şaşırdım. Kızımı 29,4 yaşımda doğuracakmışım ve risk faktörümden yaşa bağlı olanı 1/705 çıkmış. Bu demek oluyorki bir çocuk daha düşünen benim 36-37 li yaşları beklemem pek mantıklı değil. Aslında sadece ben değil tüm kadınların genç yaşta çocuk düşünmeleri şart. Ertelemek hem hamileliğin zor geçmesine, hem bebek bakımının zor gelmesine neden oluyor, bunlar bir yana risk faktörünüde inanılmaz arttırıyor. Kader denir tabiki ama Allah akıl vermiş fikir vermiş, önlemini alacaksın.

Kızçem bu hafta pek kıpraşmadı, özledim. Acaba neye benziyor, saçı, kaşı, gözleri, yüzü nasıl? Çok meraktayım. Bu hafta şu kız anası moduna gireyim diye hiç gerek yokken bir düzine body aldım pembeli, güllü dallı. Ahh o elbiseler, renk renk, desen desen benim kızın hiç şansı yok full elbise giyecek :)

Dinlenme isteği duyuyorum, yorgunluğum fazla oluyor. Şu işten eve, evden işe transfer işleri, heleki dinlenememişsem sabahları kalkıp hazırlanmak tam bir işkence oldu. Sanırım tatilim geldi geçiyor...Şimdi evde olup uzanmak vardı, uyumak dinlenmek vardı. Az kaldı sabret Ayten 15 hafta daha!

3 yorum:

  1. Az kaldı canim. İşe gitmek şu sıra hamile sana değil sanırım herkese zor geliyor. Evet evet sabır:) Test sonucunu öğrenince bende çoooookk sevindim. Yaş meselesine hiç değinmesen iyiydi ama:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Betüüüüülll sensin :) çok sevindim gördüğüme. Sorma üzerimden büyük bir yük kalktı testin sonucunun güzel gelmesiyle. Sen işe mi başladın? Hiç haberimiz yok ya, görüşelim bir ara mekanlarımızda ya. Parkta olur wafflecıda benim evde :) Ya yaş böyle can sıkıcı evet ama dikkate almak içinde hatırlamak ona göre plan yapmak gerek.

      Sil
    2. Vay Betül vay bu satırları yazdığında hamişmişsin ya sende bilmiyormussun sonra öğrenipte söylediğinde ne sevinmiştim. Şimdi ise kucağında ne mutlu şükür ki

      Sil