13 Ocak 2014 Pazartesi

Elif Miray 1 Yaşında


Elif'im Miray'ım tatlı kızım bir yaşını doldurdu. Yine de yeni doğmuş gibi geliyor bana, o kadar minik. Çalı çırpı gibi bacakları görünce nasıl büyüteceğim ben bu çocuğu diye düşünmüştüm. Hoş ben de büyütmüyorum, vesile oluyorum diyelim. Zaman geçti gitti işte, ya benim saflığım yahut unutkanlığım zor geçen anlarım silinmiş gitmiş hafızamdan. Tek tük anımsadığım "burama dank etti artık, anam babam olmadan, yardım almadan çocuk bakıyorum, yazık değil mi" deyip kendime acıdığım zamanlar vardı. Hepsi geldiii geçtiiii.

Güzel günlerde güzel şeyler konuşmak gerek, güzele odaklanmak, güzeli düşünmek. İşte öyle birgündü o günde. Güzel başlayıp, güzeli görerek, güzeli düşünmeye çalışarak geçti. Benim güzel bebelerim yine beraber oldular ana-babalarının onlar için hemizet ve telaş içinde hazırladıkları pastalarındaki mumları söndürdüler. Miray kuşum henüz mum bilmediğinden, bu mumları 3 gündür bekleyen, yarın oldumu anne diyebaşımın etini yiyen abi söndürdü :) E artık bizde doğum güneleri çift çift, yani şimdilik :D
Hayatımın renkleri, gecemi ve gündüzümü aydınlatan güneşim ve ayım; Rabbim sizlere sağlıklı, huzurlu, mutlu, imanlı yaşlar yaşatsın. Peygamber eksenli işler yaptırsın, doğru yoldan ayırmasın, adaletten saptırmasın, güzel düşündürüp, güzel muamele ettirsin. Güzel muamele gördürsün. Nine modu on! :)
Miraydaki değişikliklere gelir isek; Maşallah göstermese de kilomuz bize yetiyor, 10 kilo 76 cm ile bu yaşı kapatıyoruz. Bundan sonra zaten ne alırsa artık muamma. Aldığı kadar. İki haftadır yürüyor minik kuş, önceleri çok düştü ya son dönemlerde baya ilerletti. Uykudan yeni uyandığında sarhoş gibi yürüyor olsa da, arada kollarını açıp uçak moduna geçse de ben umutluyum, koşar adımlar yakındır :P
Abiyle arası iyi, abisini çok seviyor. Onun peşinden ayrılmıyor. En büyük zevki abinin kurduğu oyunları bozmak. Abi ise bu durumdan son derece rahatsız. "Anneeee, şu kızını al yaaaa, oynumu bozuyor" bağrışları var, baktı çözüm olmuyor ittirip kaktırarak "git kızım" çığrışları var. Onunki bitiyor bu defa canı yanan Miray bağırıyor. Ahhh ah sanırım film yeni başlıyor, napacağız, nasıl ayıracak nasıl paylaştıracağız... Zor zanaat bu ana-babalık!
Allah'ım emanetlerine iyi bakmayı, doğru ve adaletli davranmayı nasip eyle.

2 yorum:

  1. amin.... Ne güzel dile getirmişsin Ayten zor anne baba olmak çok zor!
    Nice güzel seneleriniz mutlu yaşlarınız olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Betülcüm, zor olduğu kadar da güzel diyelim, unutmadan ;)

      Sil