23 Nisan 2014 Çarşamba

Haftasonu Gezmeleri

Hani derler ya hep, çevreden öğüt veren çok olur. Çoluk çocuğa karışmadan gezin tozun bol bol. Biz tam tersine çoçuk sahibi olana kadar pek gezen bir çift değildik. Ev kuşuyuz biz, haftaiçi işe gidip gelince evimizi özlüyoruz. Ne zamanki çoluk çocuğa karıştık, onlar için gezer olduk. Hiç gitmediğimiz yerleri araştırır, meraklanır gezer olduk. Çokta iyi olmuş :)

Çocuklar dört duvar arasında büyümesin diye haftasonu mümkün olduğunca dışarıdayız. Nerede açık hava orada biz. Ankara'nın parkları üzerine tez yazmam yakındır. Keçiören civarını taramış bulunuyoruz, yeni açılan bir kaçını deneme fırsatımız olmadıysa da en kısa zamanda planlara eklemiştir :)
Nisanla beraber etraf iyice yeşillendi ki evde durana aşk olsun :) Ama sorun şu ki burası Ankara. Alternatifler kısıtlı yahut biz artık epey gezdiğimizden farklı şeyler arıyoruz. Ne bileyim şöyle bir orman havası, çam kokusu fena olmazdı. 100 km yi geçince onlara da ulaşılıyor elbet, ama ha diyince gidilmiyor. Tatil zamanları planlar yapılınca Beypazarı, Kızılcahamam, Karaşar yaylası, Eğridir Ovası, Beynam Ormanları, Karagöl bunlardan bazıları.
Sabah kahvaltı sonrası ev temizliği yapılıyor, evde yemeklik birşeyler hazırlanıyor, meyvedir çerezdir çantalara konuluyor ve yola koyuluyoruz. Son favorimiz Ahlatlıbel Telekom Tesisleri. İçinde futbol sahası, tenis kortu olan epey büyük bir alanı var. Çocuk parkı temiz, güzel, yeterli. 3-4 sene evvel dikilen çamlar ufaktan büyümeye başlamış. Onarın aralarına bir kaç kamelya yapılmış. Yalnız sadece personelin kullanımına sunulmuş. Eşyaları masalara bırakıp, çocukları salıyoruz. Etrafta kimse yok, çocuklar yeşilliklerde koşturuyor. Ahlatlıbel yukarılarda kaldığından ve çevresinde bol ağaç bulunduğundan hava temiz, neredeyse çarpıyor. İnsan tok gelse saatine kalmıyor, acıkıyor.
Bir kaç saat gezinip çocuklar yorulunca yeniden yola düşüyoruz. Bebeler yoruldugundan açık havanında etkisiyle yolda uyuyakalıyorlar.
Buradan bir kaç fotoğraf;




İstiyorum ki çocuklar açık havaya doğsunlar, keyiflerince koşsunlar, oynasınlar yeşili içine çeksinler. Bir çocuk için gerçek mutluluk bu olmalı. Elimizden geldiğince çabalıyoruz. Onlar için geziyoruz ya bize de iyi geliyor elbette, açık hava başka!
Diğer açık alanlardan bir kaç fotoğraf;









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder