16 Eylül 2014 Salı

Kış Hazırlıkları

İş başa düşünce insan o vakte kadar cesaret edemediği işlere kalkışabiliyormuş. Ege tarhanası yaparak annelik görevlerimden birini de başarı ile tamamlamış oluyorum :) Sonucun başarılı olmasında eşimin de payı büyük elbette. Çok yardımı dokundu,Allah razı olsun. Tarifi Cahide Jibek'in internet sitesinden aldım. Korkarak giriştiğim bu işte ilk sefere göre gayet tatmin edici bir sonuç elde ettim, İşte sonuç;

Tarhana dışında dolmalık biber ve patlıcan kuruttum. Birde imam bayıldılık olacak şekilde tüm patlıcanı alacalı soyup 4 e ayırdım ipe dizdim. O şekilde kuruttum. Bakalım güzel olacak mı, merak ediyorum.
Son yıllarda keşfettiğim domates kurusunu çok beğeniyorum. Neden olmasın dedim, mevsimindeki bu güzellikleri (tukaş domatesi-bursa domatesi) 4 e kestim bir bezin üzerine resimdeki gibi dizdim. Çok sıcaklarda 3 günde kuruyor. Kuruyanları paketlerken yarısını tükettim :) Derken bir posta daha kuruttum, şansıma sıcaklar devam etmekteydi, onlarıda kurtardım.
Kurutma işine pek sardım, elime ne geçse kurutuyorum. Pazardan aldığım bir kaç kilo elmayı da aynı domatesler gibi dizip kuruttum.  Kilolarca elmadan kuruyunca azıcık çıksa da kışın atıştırmalık harika oluyorlar. Kuruları beğenince bir posta daha elma kuruttum.
Bunların haricinde, çorbalara katmalık çankırı biberi ve kavurmalık fasulye kuruttum. İnsan kendisi emek edince bir başka güzel oluyor yemesi. Aman birşeyler olmasın diye buzdolabı kapağına attım kurularımı. Bazen gözüme ilişince birşeyler yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. E beceriksiz bir kadını başka ne mutlu edebilir :)

2 yorum:

  1. buzdolabı kapağında saklamak en garanti galiba o kadar emek veriliyor ..sevdiklerinizle ağız tadıyla yemeyi nasip etsin rabbim . ellerinize sağlık hepside çok güzel görünüyor ..

    YanıtlaSil