27 Haziran 2012 Çarşamba

Gebelik Günlüğü - 11.Hafta

Foto: pinterest.com
İlk çocuğumda ısrarlara rağmen yapmaya üşendiğim bu günlüğü bu defa sıkıntıdan yapacak bir işim olmadığı için ve olursa bir sonraki çocuğuma hamileyken hatırlayıp ne olup bittiğini bilmek için yazmaya karar verdim. Kerem'e hamileyken hafta hafta takip ettiğim gelişimleri şuan hiç sallamamakla beraber zaman geçsin istiyorum. İlk hamileliğe dair çok fazla şey hatırlamasamda bulantıları ve ne kadar sürdüğünü hatırlıyorum. 8. hafta başlayıp 11. hafta bitmişti. Toplamda 3 haftada her pazar öğleden sonra istiğfar etmiştim, pazartesileri serum yemiştim. Şimdiki aklım olsa serum falan taktırmazdım, cahillik işte!

İnsan ister istemez ilk hamileliği ile sonrakini karşılaştırıyor. Acaba çocukları da mı karşılaştırıp duracağım. İnş. negatif anlamda olmaz. Kerem'e hamileliğim ne rahat, ne huzurlu geçmişti. Bundan mıdır acaba bu çocuğun bu kadar harika uyumlu oluşu? Maşallah diyorum darısı kardeşine. Hiç hastalık nedir bilmedim elbette sıkıntılarım olmuştur, el-ayak şişmesi gibi ama mühim şeyler değiller ki akılda yer etmiyorlar.
Bu hamileliğimde ise alerji hastalığı 3 gün ileri boyutta 10 günde normal düzeyde de olsa rahatsızlık verdi. Fakat Kerem'deki gibi bulantım olmadı. 7. haftalarda 3-4 gün bulantım oldu. Bir ara dişimi fırçalarken boğazım gıcıklandı, midemi çıkardım. Birde 9. haftada 3 gün bulantım oldu. Şuan 11 haftayı bitiriyorum ki umut ediyorum bitmiştir.
Kerem de gündüz uykusu nedir bilmezken, bu defa uykudan başıma ağrılar girmeye başladı. Fakat itirazım yok, kafayı koyduğum an uyumaktan hep zevk almısımdır. Nedendir bilinmez tavuklar gibi erkenden uyumaya bayılıyorum. Heralde insanlar koştururken, hareket halindeyken, birşeylere çabalarken benim uzanıp missss gibi yumusacık yatağımda uykuya dalışım mutlu ediyor.
11 haftayı geride bırakırken kimseden saklamıyorum bebişimi. Konu komşu, mesai arkadaşlarım biliyorlar. Güya 5 ay olup karnım çıkama kadar saklayacak kimseye de söylemeyecektim. Amannn varsın böyle olsun içim rahat geziyorum en azından :)
Son olarak Keremde erkek olacağı bebek beklediğimi öğrendiğimden beri içime doğmuştu. Zerre şüphe duymamıştım. Eşim bunu istememe bağlamıştı ama biliyorumki evladın kızı erkeği olmaz. İkisinede bayılacaktım. Ama içimde bir Kerem taşıdığımı biliyordum ve harika oğlum beni hiç yanıltmadı.
Bu defa içime hiçbirşey doğmamakla beraber fiziksel değişimim erkek olduğu sinyalini veriyor.

2 yorum:

  1. Hayırlısı ve sağlıklı olsun en önemli olan o tabi.Ben kerem ismini çok seviyorum hatta eğer bende ikinci erkekm olursa kerem ismi istiyorum koymayı.Sağlıklı hamilelikler güzel dinlenmeler dilerim:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür Ederim Derya Hanım. Oğluma 9 boyunca isim bulamadım, çok güzel isimler var tabi ama insan kendi evladına nedense yakıştırmakta zorlanıyor. Fakat Kerem ismini beğenerek koydum, Çok insandanda duydum sevdiklerini. Öneririm.

    YanıtlaSil