26 Şubat 2013 Salı

Yaşasın! İlk Bardabas Kutumuz Geldiiiii

Tam uyumaya hazırlanıyorduk ki kapı çaldı. İlk kutumuzu böyle zamansız bir vakitte elimize almış olduk. Fotodan da görüldüğü gibi uykudan eser kalmadı gözlerde. Bir kaç gün önceden böyle bir kutunun geleceğinden bahsetmiştim. İçinden oyuncak çıkacağını biliyordu o nedenle daha bir heyecanla açmamı bekledi kuzum. İçinden rengarenk çıkan şeyleri görünce çok sevindi. Önce hepsine tek tek baktı. Lastik bir ipe bağlanmış dünya en çok ilgisini çeken şey oldu. Hemen açtım evde onunla dolandı bir müddet zıpladı hopladı pek sevdi. Küçük birde kitap çıktı, kitapkurdum ona bakmak istedi. Bana oldukça basit göründü kitapçık. Kerem bir yaşında iken bakardık öyle kitaplara ama yinede  Kerem çok sevdi kitabı evirdi çevirdi gezdirdi bir bana okuttu bir kendi okudu.
Kitapçığın amacı uyku rutini oluşturmada çocuğa yardımcı olmak. İçinde uyku zamanını hatırlatan süt, ayıcık, ay ve yıldız gibi grafikler yeralıyor. Kitaptaki bazı aktivitelerin sırası var, her aktiviteye açıklama düşülmüş, hepsinin nasıl yapılacağı, çocuğa neler kazandıracağı gibi notlar düşülmüş. Çok hoş düşünülmüş.

İçinden birde anne-babalara çocuğun gelişimi ve kutu içeriği hakkında bir mektup çıkıyor. Bu mektupta en çok ilgimi çeken kısım ise kutunun bu ayki temasının Boğaziçi Üniv. den proflara ilgili yaş grubuna göre hazırlatılmış olması oldu. Ben bu ayki tema için anladım belkide tüm aylar içindir bilemiyorum. İçinde tüm gereken malzemelerin bulunuyor olması iki çocukla benim çok işime gelecek... Havalar biraz daha ısınıncaya kadar Kerem'i evde oyalarken daha kaliteli zaman geçirmemizde yardımcı olacak inş.
------------
Geç gelen bir kaç ekleme; Bazı malzemeler eksik maalesef bazı aktivitelerde. Bazılarında ise eksik grafik var. Bu eksiklikler bu kutu ile sınırlıdır umarım. Şimdilik diğer ayları beklemekteyim...
Ayrıca aktivitelerin bazılarını belirtilen yaşa göre çok basit bazılarını ise çok zor buldum. 2-3 yaşındaki çocuktan düğüm atarak minder yapılmasını beklemek ne bileyim garip geldi. İstediğin kadar göster yapamaz yahuu!

5 yorum:

  1. ayteeeeen blogun varmış seniiiin, ben daha yeni gördüm :$ Çok haveslendim bende blog tutmaya, hatta bi ara iyice niyetlendim ama isim bulamadım :D nedir bu bardabas, sonraki kutulardan memnun kaldın mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülya, Kerem'e hamileliğim sırasında arkadaşlar söylemişti blog tutsan ne iyi olur diye ama ben pek üşenirim böyle şeylere diye o zamanlar yazmamıştım. Çok sonra bir zamanlar yazdığım notlarıma rastladım okudum hoşuma gitti. Yazınca kaybolmuyor anlar... Sonradan defter tutmayı beceremediğimden her an her yerde yazabileceğim blog geldi aklıma. Başladık, işte iyi kötü yazdım birşeyler. Sende yazsan ne güzel olur takipçin olurum :) Miniklerimiz büyüyünce okuruz eğleniriz belki.
      bardabas'a gelince bir çeşit aktivite kutusu. İçinden 7-10 ceşit aktivite malzemesi cıkıyor. tabi yaş grubuna göre. Keremle daha kaliteli vakit gecirmek adına çok işe yarıyor. Önceden netten arastırır malzemeleri edinir öyle oynardık ya şimdilerde Miraydan pek kafamı kaşıyacak vakit bulamıyorum. Bu nedenle herşeyin hazır olup kapıma kadar gelmesi hoşuma gidiyor. Birde surpriz oluyor ya bende seviniyorum. 2 kutu geldi simdilik, bir kaç eksiği var görüştüm tamamlayıp, dikkat edeceklerini söylediler. Onun dışında gayet güzel. Çocuklar seviyor böyle seyleri.

      Sil
  2. cnm blog için oluşum aşamalarındayım, inşallah çözünce bence paylaşırım güzel anlarımızı :) Adım adım diye bi setten aradılar beni ama o yıllık üyelik istiyo ve memnun kalmayan çok, bu bardabas daha güzel görünüyo, ama biraz büyümemiz lazım galiba. 2 yaşından itibarenmiş :D Zaman çabuk geçiyo nerdeyse 10 aylık olduk, o günlerde hayırlısıyla gelir inşallah ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay hadiii hülya başla ben bayıla bayıla takılırım kız sana :)
      Maşallah kuzum ya. Ben en cok 9-10 aydan sonra tadını cıkarmaya baslamıstım anneliğin. Ayrı bir sevimliliği oluyor gibi gelmişti bana o ayları çok özlüyorum. Bekliyorumki kızda 9-10 aylara gelsin az ayaklansın, dillensin kıpır kıpır çıtır çıtır olsun inş. o günleride görürürz kuzumm

      Sil
    2. ha canım bardabasa gelince bazı aylar dolu dolu oluyor bazense pek sıradan geliyor bana ne bileyim. Birde cok karısıklık oluyor, ya eksik ya yanlıs yas grubuna gönderiyorlar. Ama daha yeniler zamanla daha iyi hizmet verirler diye düşünüyorum. Birde müsteri memnuniyetini önemsiyorlar bunu görüyorsun cok ilgileniyorlar eksiklerini giderma adına çaba gösteriyorlar bence bu çok önemli.

      Sil