2 Ağustos 2013 Cuma

Ek Gida Calistayi

Alti ayi doldurunca ek gida calistayina yogurtla mecburi giris yaptik. Arada emzirerek iyiydik ne gerek vardi diye cocukca inatlasmadan edemedim. Unutmusum hepten, e iki yil gecmis aradan. Kerem istahli bir cocuk olmasina ragmen zoruma giden bir donem olmustu. Hos o zamanlar ise de baslamistim, babaya yemek yaparken bebege de ayri tatsiz tuzsuz saglikli yemek yapma calismalari ahhhh zormus yahuuu ne gunlerdi derdim demesine de yine kapim calindi...
Yakinmadan olmaz mi su yaziya hic yakisti mi diyebilirsiniz ya onu deneyeyim bir de, belki yardimi olur. Basliyorum o halde. Ahhh ne heyecanli ek gidaya gectik sonundaaaa! Bebegin benimle bagi azda olsa kopacak istersem ve tabiki baba da isterse bebegi ona birakip bir saat gozden kaybolabilirimmm evettt boyle yazinca iyi taraflari cikmaya basladi:)

Miray hanim taze olunca yogurdu guzel yediginden iki gune bir bazen gunluk yogurt mayaliyorum. Aman tek yesinde analari, "e daha ne istiyorsun" diyecek, birsey istemiyorum cnm alistim zaten otomatige baglagim. Yogurt mayalamadigim gunu eksik hissediyorum. Bir de meyvemiz var daha da birseyimizin yok. Yumurtayi alerji riski nedeniyle bir ay oteledim. Vallahi usendigimden degil, soyle ki her sabah oglana zaten hazirladigimdan biliyorum. Su ana kadar 3 haftayi geride biraktik; seftali, muz ve armut denedik. Ha birde incir yedik, incir disinda digerlerine ok verdi hanim mutluyum hem de umutluyum... Son gunlerde methini cokca duydugumdan semizotuna dadandim, sevdigimden degil inanın iki cocuk anasi oldugumdan. Omega3 leri eksik olsa vicdani mi nasil rahatlatacagim Allah aşkına! :)

Semizin malum hazinesi omega3 u acep nasil kaybettirmeden yediririm derdi ile bir kac gun yanmisken aklima bir fikir geldi. Allah yardim ediyor, yoksa isim yas! Semiz yapraklarini tahta havanda dovup kizin gunluk yogurduna karistiriyorum, sade yogurt gibi olmasa da yiyor, e daha ne! Oglan mi ona zorla yediriyorum baska yol yok. Anasinin oglu, bir bu yonu cekmemis babaya, napacan idare edecen mecbuuurrrr...

Gelecek ay planlananlari paylasmazsam eksik olur;
Kahvaltida az az yumurta, bazende ezilmis ceviz ve pekmez karisimi, ekmek kirintilari, peynir parcaciklari,
Yemek olarakta corbalara basliyoruz tam bu noktada eyvahhh diyorum ister istemez...

2 yorum:

  1. Allah kolaylık versin. Benim de gerildiğim bir dönemdi. Ama doktorumuzun hazırladığı bir kitapçık vardı onu okur okur uygulardım. İnşallah bu kontrollerde de verir onu:)

    YanıtlaSil
  2. Sağol Betül'cüm. Yavas yavas alısıyorum, ikinci çocuk bazı konularda kolay oluyormuş hakikaten. Çok titiz davranmıyorum artık değişik tatlarıda tattırıyorum.

    YanıtlaSil