21 Eylül 2013 Cumartesi

Kerem'in Kitapları

Yapıştırma Kitaplarına ara vereli uzun zaman olmuştu. Geçenlerde kısmet oldu, baba ile gezerken Hamamönü'ndeki İş Bankası Kültür Yayınları'na girdik. Bir kaç kitapla beraber bu iki çıkartma kitabını da alıp çıktık. Kerem, dinazorlu olana bayıldı. Hangisi diye sorduğumda cevap hiç şaşmadı, bu nedenle ilkin bu kitabı bitirdik.
Çocukla vakit geçirmek adına çok güzel oluyor bu aktivite. O çıkartmaları yapıştırırken siz soru soruyorsunuz, resimleri inceleyip konuşuyor. Ayrıntıları incelerken ki yüz ifadeleri çok güzel oluyor. Bu kitapların en sevdiğim yanı ise çocuğun kendi hayal dünyasına, düşüncesine göre istediği gibi yapıştırması. İlk zamanlar umursamasam da zamanla aşağı yukarı, renk hava ve deniz gibi kavramları yapıştırırken dikkat etmesini gösterdim. Şimdilerde bunlara dikkat ederek istediğini istediği yere yapıştırıyor. Bunu yaparken çok mutlu oluyor, bunu görüyorum.
- Dinazor kuşları bunlar anneee. Bak bu balıkyiyor, bu gemiye (sağdaki kayalığı gemi olarak yorumluyor.) binmiş, Bu bunun arkadaşıymış...
- Bu bunun yavrusuymuş, bu dikenli ağaç yiyormuş ama batmıyor mu? Bu yukarıdan yiyormuş, bu da sinirlenmiş...
- Bu köpekbalığı gülüyormuş, balıklar kaçıyormuş, bu gemide kimse yokmuş...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder