7 Kasım 2014 Cuma

Keremiray'dan Son haberler

Abi kardeş artık gezmeler daha güzel oluyor. Onların birbiri ile iyi-kötü iletişimleri anne-baba olarak bizleri mutlu ediyor. Son dönemde Kerem yalnız oynamak istemediğini, sıkıldığını belirtiyor. Kız zaten dünden razı abisi çağırınca peşine takılıyor. Hele ki gün boyunca ayrı olunca akşamki karşılaşmaları pek bir bağrış çağrışlı oluyor. Abi kardeşe bişeyler diyor, kardeş anlıyor mu anlamıyor mu o bişiler diyor kahkahalar, bağırmalar önde başımızın ağrımasına neden oluyor :) Susun demekte kar etmiyor anladık, sabrımızı geliştirmemiz lazım. 

Son dönemde özellikle oğlan yardım etmeye pek hevesli. Kahvaltı masasını beraber hazırlıyoruz çocuklarla. Ellerine tek tek tutuşturduğum zeytin, bal, bardak, çatal, kaşık, ekmek gibi şeyleri taşıyorlar. Bu işi yaparkende işe yaramanın mutluluğu yüzlerinden okunuyor. E bizimde keyfimize diyecek yok, biraz daha büyüseler, işler hafifleyecek gibi görünüyor :) Umut işte naparsınız :)
Kerem az da olsa artık kardeşi ile daha iyi oynuyor. Onun da canı acıyacağını biliyor, buna ragmen kazara canını acıtsa, kardeşi ağlasa hemen özür diliyor, öpüyor. Kız zaten öpünce susuyor :) hemen gülümsüyor Ahhh canlar can Maşallah 
Çok klişe olacak ama gerçek bu; zaman çok hızlı geçiyor. Bu yaşlar geri dönmüyor, geleceğin ise ne getireceğini bilmiyoruz. En iyisi bol bol sevmeli, koklamalı evlatları. Cennet kokan bu nimetler için şükretmeli. Zor günler için kenara huzur saklamalı... 
Miray kuşum artık konuşuyor. Geçenlerde yemek yediriyorum, "anne doydum" dedi. Heralde yanlış duydum dedim yemek vermeye devam ettim. Az biraz daha yedi derken yeniden "anne doydum" dedi. Baba ile birbirimize baktık, kalakaldık öylece. Nasıl güzel bir duygu Yarabbim bu ilkler :) Şükürler olsun. Şimdilerde en çok kullandığı cümleler; "Anneeebak", "babaaa bak" her yaptıgına bakmamızı istiyor. Üzerimizi değiştireceksek kapıyı kapatınca hemen geliyor; "Babaaa aç" tuvalete gitmişsek, yahut banyoya girmişsek kapının yanından ayrılmıyor sürekli olarak; "Anneee aç, anneee aç, anneee aç" :) 


2 yorum:

  1. abi kardeşlikleri her daim muhabbet olsun hayat boyu yolları hep beraber olsun inşallah

    YanıtlaSil