18 Mart 2015 Çarşamba

Kitap Kurtlarım

Evdeki kitaplardan sıkılmıştı çocuklar. Epeydir aklımda yeni kitap alma fikri vardı, bekletiyordum. Fon Yayıncılıktaki indirimden istifade bu fikri gerçekleştirdim. Kargo geçiktiği için epey beklemek zorunda kaldık ya sonuç beklediğimize değdi. Kitap kurtlarım yeni kitaplarının tadına bakarken fotoğrafladım :) 

 Oğlan çok güzel inceliyor resimleri, neler anlatıldığına dair fikir yürütüyor. Kafasından hikayeler yazıyor, bazen tutturuyor da. Kızın dikkat etmesi için üzerine düşmek, parmakla göstermek gerekiyor. Bir de kitabı ona okumama izin vermiyor. Aşırı sahiplenme huyu var. Ortalıkta menim menim diye dolaşıyor.
 Oğlan son dönemde resime merak saldı. Her akşam resim yapmak istiyor. Yaptıklarını göstermekten ve anlatmaktan çok zevk alıyor. Resimlerindeki ince ayrıntılar hakikaten dikkate değer. Çok şaşırdığım zamanlar sanıyorum bunu fark ediyor, onun da hoşuna gidiyor.
 Burada gökkuşağı yapmış. Suluboya çalışmayı daha eğlenceli buluyor çocuklar. Suyla oynama var ne de olsa işin ucunda. Abisi yapar da kardeşi durur mu ona da veriyorum boya fırça kendi çapında uğraşıyor.
Kreşten Çanakkale Savaşını anlatan resim istemişler burada onu çizmiş. Güneş savaştan dolayı mutsuzmuş, salga gibi olanlar toprak ve çimenler onun altındakiler kurtcuklar. Onlar mutluymuş çünkü güvendeymişler.  Askerin biri bir elinde bayrağı tutuyor bir elinde silahı. Silahı ateşlemiş, kurşun havada gidiyor. Sol yukarıda güneşin altındaki top atmış, ama top mutsuz. Yerde yaralılar var. Sol en alttaki sağkaya benzer şekil ise gemiymiş. 
Burada Sanatçı güzel havalarda yol alan bir tren çizmiş. Tekerler halinden memnun, hava güzel güneş mutlu. Etrafta bulutlar var. Raylar unutulmamış :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder