28 Şubat 2017 Salı

Gebelik Günlüğü 13. Hafta

أَعُوذُ بِكَلِمَاتِ اللَّهِ التَّامَّةِ مِنْ كُلِّ شَيْطَانٍ وَهَامَّةٍ وَمِنْ كُلِّ عَيْنٍ لَامَّةٍ
"Her türlü şeytandan, zararlı şeylerden ve kem gözlerden bütün kelimeleri yüzü hürmetine Allah'a sığınırım."
Grip olduğum için bana zor gelen bir hafta oldu. Hala kendimi toparlamış, ilk trimesterın yorgunluğunu üstümden atmış sayılmam. Kan sayımı yaptırsam iyi olacak, belki de kansızlıktan dolayıdır devamlı yorgun hissetmem.
Haftasonu hava güzeldi, çocuklarla açık havada gezindik. Açık hava iyi geldi. Çocuk seslerine karışmış kuş seslerini, temiz hava acele etmeden yürümeyi,  göl kenarını, suyun üzerindeki yansımayı, uzak mesafelere bakınmayı özlemişim. Bahara ne kaldı şurada!
Bir kaç haftadır ekip biçmek için bağ-bahçe bakınıyoruz. Ankara çevresinde oturduğumuz eve çok uzak olmayan haftasonları rahatlıkla gidip gelebileceğimiz bir yer. Çocukluğum bahçeli bir evde geçtiği için toprağın insan için ne kadar önemli olduğunu iyi biliyorum. Aynını çocuklarım da görsün, deneyimlesin istiyorum. İnanıyorum ki dört duvar arasında büyüyen çocukla toz toprak içinde büyüyen çocuklar birbirinden çok farklı oluyorlar. Teknolojiden uzak kalmak, biraz olsun yavaşlamak onlara iyi gelecek. Arayış devam ediyor, nasipse bizi bulacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder