Geçen senelerde keşfettiğim bir lezzet. Kerem için doğal meyve suyu arayışlarımın bir sonucu. Özellikle Ramazan sofralarına birebir geliyor. Yapmasıda çok kolay. Pazardan bir kaç kilo kırmızı erik alıp temizliyorum. Saplarını çıkarıyorum. Kaynayan suyun içerisine bırakıyorum. Zevke göre şeker miktarını ayarlanabilir. Ben pek şeker kullanmıyorum, ekşi oluyor. Eğer ekşi olması istenmiyorsa şekeri bol atılabilir. Bu arada kapatmadan birkaç dakika önce bir iki tane karanfil atılınca güzel bir aroma verir.
30 Haziran 2012 Cumartesi
Kırmızı Erik Suyu
Geçen senelerde keşfettiğim bir lezzet. Kerem için doğal meyve suyu arayışlarımın bir sonucu. Özellikle Ramazan sofralarına birebir geliyor. Yapmasıda çok kolay. Pazardan bir kaç kilo kırmızı erik alıp temizliyorum. Saplarını çıkarıyorum. Kaynayan suyun içerisine bırakıyorum. Zevke göre şeker miktarını ayarlanabilir. Ben pek şeker kullanmıyorum, ekşi oluyor. Eğer ekşi olması istenmiyorsa şekeri bol atılabilir. Bu arada kapatmadan birkaç dakika önce bir iki tane karanfil atılınca güzel bir aroma verir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder