19 Temmuz 2012 Perşembe

Gebelik Günlüğü-14. Hafta

foto: pinterest.com
Güzel sakin bir hafta geçirdim, mutluyum. İlk günler sıcaktan oldukça etkilendiğimi söyleyebilirim. Bu bana Kadirli gibi hamam havası olan bir şehirde doğup büyüyen bir insanın Ankarada 10 sene kalınca soğuğa nasıl alıştığını gösterdi. Ankaralı olmuşuz haberimiz yok!
Haftasonu bebeğin cinsiyetini öğrendim. Nedendir bilinmez hiç kızım olacağını düşünmemiştim. Büyük ihtimal kız deyince doktor anlık bir şaşkınlık yaşadım. Bir oğlu olan bir anneydim ve şimdi de bir kızım olacaktı. Erkeklerin yogun ve hakim olduğu dünyama bir yoldaş gelecekti. Rabbim bana bunu lütfetmişti. Nasıl şükretmeliydim bilemedim, gözlerim doldu. Sen ne büyüksün, bizleri sevindirirsin.
Şuana kadar hiç dikkat etmediğim kız çocuklarına odaklanmaya başladım. Kız anası olanlar kız çocuğunu öve öve bitiremiyorlar, oğlan anaları da oğlan çocuğunu. Biri de benim bunlardan, 7 oğlum olsa dert etmem. İçimde Kerem'e dost olacak bir erkek kardeş geçiyordu. Belki de yoğun kıskançlıklar yaşanırdı. Şimdi kız çocuğu olunca Kerem'in kabullenmesi daha kolay olur gibime geliyor. Bir kaç yaş sonra benimseyip korumacı bir yapıya bürünebilir. Bakalım zaman ne gösterecek.
17. haftamda 3 lü testim var, çok merak ediyorum. Doktor röntgen çekiminin etkileyeceğini fakat korkmamam gerektiğini söyledi. Temiz çıkacak göreceksin dedi. Anne yüreği işte sonucu görmeden nasıl rahat edeyim. Rabbimden dileğim sağlıklı bir çocuk olsun inş.
Bu hafta göbeğim şaşırtıcı derecede belirginleşti. İlki bu duruma 5,5 aylıkken gelmişti. İkinci gebelikte çabuk belli oluyormuş. Daha uzun göbekli kalacağım anlaşılan :) Kilo alımım henüz olmadı, mutluyum. İkinci gebelikte alınan kilolar zor veriliyormuş diyorlar, dikkat etmek niyetindeyim.

2 yorum:

  1. inanamadım 14 hafta olmuş maşallah :) inşallah mutlu ve huzurlu bir hamilelik geçirirsin. Kerem'e kardeş geliyor hem de kız :) sağlıkla gelsin inşallah...

    YanıtlaSil
  2. Evet zaman ne çabuk geçiyor... Şuan hiç şikayetim yok bundan. İnş. canım dua et sağlıkla gelsin kızçem. Rabbim sanada istediğin vakit bir oğlan nasip etsin inşallah

    YanıtlaSil