26 Eylül 2012 Çarşamba

Şair


Ahhh bu kitabı okuduğuma hem çok mutluyum hem de çok pişman. Mutluyum çünkü harika bir kurgusu var. Kitap ilk sayfasından itibaren sizi içine çekiyor. İlk yarısı çok sürükleyici, kendinizi kitabın içinde buluyorsunuz. Pişmanım çünkü bu kitaptan sonra şu son zamanların saçma sapan senaryoları olan polis-katil ilişkileri çok yavan gelecek.

Michael Amcam sanki bu kitabında kendini de az buçuk anlatmış. Kendisi bir polis muhabiri iken kitap yazmaya başlıyor ve polisiye romanlarda patlama yapıyor. Bu kitapta bir polis muhabirinin ikiz kardeşinin intihar süsü verilerek öldürülmesi ile başlıyor. Dosya kapanmışken, kardeşinin intiharına inanmayan bu muhabir topladığı delillerle dosyanın yeniden açılmasını sağlamakla kalmıyor benzer polis intiharlarından bir kaçınında cinayet olduğunu kanıtlayarak yeniden incelenmesini sağlıyor. Heralde bunu en iyi bu işi yapan bir yazar anlatabilirdi.
Michael Connelly kitapları okumayı bırakmıştım yıllar önce. Hata etmişim çok iyi anladım. Daha önce Harry Bosch serisinden bir kaç kitabını okumuştum. Bu kitabı ise Rachel Walling serisinden.
Konusu pek iç açıcı olmasa da, iğrenç bölümler olsa da -hayatın gerçekleri böyle olaylarda var diyip okumak lazım- senaryo harika! Yazarın zekasına hayran kalıyorsunuz. Bu senaryo heyecanla devam ederken katilin sıradan bir olayla öldürüldüğünü okuyunca olamaz böyle bir son bu kitaba yakışmaz derken kitabın devam ettiğini, hikayenin bitmediğini farkediyorsunuz. İşte orada tamamdır bu diyorsunuz, çokta güzel sebepler vermişken yeni bir katile birde bakıyorsunuz o da değil! İtiraf etmeliyim ki şaşırtayım derken çok saçma bir katil seçilmiş ve suçları neden işlediği konusu açıkta kalmış. Tam bir hayal kırıklığı!
Edgar Allan  Poe den alıntılar kısmı ise bambaşka bir güzellik, ustaya saygı tadında verilmiş.Polisiye gelirimde ödül almayı hakeden ve almış olan bir roman, önerilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder