8 Ekim 2012 Pazartesi

KEREM 2 YAŞINDA

Kerem 2 yaşına girdi geçen hafta. Yoğunluktan haftasonu kutlamak nasip oldu. İlk yaşında iş değişikliği vb. gibi nedenlerden ötürü bir türlü yapamadığımız doğum günü, vicdan azabı çekmeme neden olmuştu. Bu sene acısını çıkaralım dedik, yaşı itibariyle tam anlamıyla anlamasa da hediyelerini çok sevdi. Hele bakıcısının aldığı uzaktan kumandalı arabayı uyurken bile elinden düşürmedi. Ailemiz uzakta olduğundan, Ankaradaki ailelerimiz olarak gördüğümüz dostlarımızı çağırdık, sağolsunlar mutluluğu bizimle paylaştılar. Rabbim onlara da nasip etsin bu mutluluğu inş.

 
İlk doğum günü için araştırıpta yapamadığım şeyleri vakit buldukça yapmaya çalıştım. Hatam son haftaya bırakmak oldu. Hastanede geçen yoğun saatlerin ardından akşam yorgunluğunda bu sweati bitirebildim. Doğum gününde giydi, İnş. saklayacağım, büyüyüp kendine vereceğim. Kimbilir görmek nasip olursa birgün baba olduğunda evlatlarına gösterir. Bu geleneği her yıl yapmayı düşünüyorum inş.
Güzel oğlum, bahtın hep açık olsun inş. Sağlıkla mutlulukla ve huzurla geçsin günlerin. Üzüntü kapına uğramasın, uğrarsa da çok durmasın öğreteceğini öğretsin gitsin inş. Hiç bir şeyi dert tasa etmeyesin  hep mutlu ve sağlıklı olmanın çarelerine bakasın inş. O güzel yüzün hep gülsün, temiz olsun, onurlu işlerde payı olan şerefli bir insan olasın. Rabbimizin razı olduğu kullarından olasın inş.
2. yaşına girdiği şu günlerde;
-Cümleleri net ve güzel kuruyor, soru cümlelerinde yanılıyor. Su isterken "su içermisin?" diye soruyor fakat kendisinin su istediğini belirtiyor.
- Geceleri yatmadan minik kuş şarkısını ben söylerken tamamlıyor, kendiside söylüyor ama ağzındaki emziği çıkarmak istemediğinden bir ugultudan baska bir sey cıkarmıyor. Çoğunlukla utandığı için "minik kuş konmuş" diyip bırakıyor, "bitti" diyip bekletmiyor anneyide :)
- Yaklaşık 2 aydır, beşiğinde yatmayı reddediyor, rahatta etmiyor sanırım. Küçük ve dar geliyor artık, Bu nedenle yatak araştırmasına girdik ama bir türlü istediğimizi bulamadık. Ya çok hantallar ya da çok dar. Bu nedenle geçici süre ile tek kişilik yatağı atıpyoruz odaya orada canı istiyorsa gidiyor yatıyor, keyif yapıyor. Şimdilik bu sorun çözüldü.
- Renkler konusunda bir kaç renk dışında diğerlerini karıştırıyor, çok bir heveside yok bizimde üzerinde durduumuz yok.
- Sayıları rastgele söylüyor, fakat neyin ne olduğu konusunda fikri yok. Aklına geleni söylüyor, aceleside yok diyor geçiyoruz.
- Gemzeyi çok seviyor, özellikle arabadayken cevreyi seyretmeye bayılıyor. Çoğu kez arabadan inip eve girmek istemiyor. Eve girmemek için son koz olarak bahçeyi kullanıyor, orada biraz dolanıyor. Sanırım evden çok sıkılıyor.
- Kardeş konusunda henüz tam anlamıyla bir derdi yok. Arada "abi mi olucam?" "Kardeş mi gelecek?" diye sorular soruyor, sanırım bakıcının orada soruyorlar bunları. Kardeş diyip göbeğimi öpmeye çalışıyor, bazen kendi göbeğini açıp kardeş diyor seviyor :)
- Yaşıtı çocuklarla oynamayı çok seviyor, fakat çevresinde pek yok. Bakıcının çevrede olduğundan onlarla oynarken çok eğlendiği belli oluyor. Genelde kendinden büyük çocuklarla oynamak istiyor. Çevresinde hep kız cocuğu olduğundan hemcinsleri ile arası nasıldır henüz fikrim yok.
- Yemek konusunda seçici olmaya başladı. Pilav, yoğurt,makarna,tavuk ve balık favorimiz o konularda sorun yok fakat patates, lahana, bamya gibi sebze yemeklerini pek tercih etmiyoruz. Üzerine düşersem az biraz yiyor sağolsun kırmıyor.
- Tuvalet eğitiminde anne-baba olarak pek ilgilenemediğimizden henüz bitirebildiğimiz konulardan değil, çokta umursamıyoruz sanırım. Kimi zaman surpriz yapıp geldiğini söylüyor, kimi zaman biz soruyoruz tuvalete gidiyoruz. Üzerine düşülse tamam olacak belki ama acelesi de yok çevreye baktığımda erken bile görünüyor, nasılsa bir iki aya izne ayrılacağım o zaman hallederiz inş.
- Özellikle arabalar favorimiz. Nasılsa polis arabası, spor araba diye gruplara ayırmayı öğrenmiş :) direksiyonlara tutkunuz. Toplara karşı zaafımız devam ediyor, her türlüsünü seviyoruz. Duran toplara geri geri gidip hızlanıp vurmamız ve gayet profesyonel yapmamız, bunu nereden öğrendiğimiz konusu hala gizemini koruyor :)  Bunlar dışında oyun hamuru ile oynamayı seviyoruz. Legoları 1 aydır kullanmaya başladı, üst üste dizip sonrasında dağtmak hoşuna gidiyor.
- Kitaplara karşı ilgisi oldukça artmış durumda, biri okudukça dinleyecek. Resimlere daha ayrıntılı bakıp, yorum yapıyor. "Kız ağlıyor", "Bebek hasta olmuş", "Kedi uyuyor"
- Giydiği kıyafetleri ile sorunu yok şimdilik. Bir ara giyerken beni uğraştırıyordu şükür kısa sürdü, şuan rahatca giydirip çıkarıyorum.
- 2 yaş muayene de gelişimimiz güzel çıktı, Şükür kan, idrar ve diger değerlerde sorun çıkmadı. Fakat abur cubur konusunda alerjimiz olduğu kesin gibi birşey.
- Diş fırçalıyoruz ama macunu bıraktık 4 ay kadar oluyor, tekrar macuna başlasak iyi olacak. Ben macun sürerken kendisininkine sürmediğimi farkedip krem krem diyip duruyor, doktorlarda hep farklı seyler söylüyor. Sanırım alacağım organik birşey bulabilirsem. Bu konuyuda araştırmam lazım.
- Tv ye karşı ilgisi arttı, bu konuda birşeyler yapmam lazım, biraz izlemesinde sakınca görmüyorum ama konuyu abartmamak en iyisi.
- Emzik işi iyice dağıldı önceleri sadece uyurken kullanıyorduk şimdilerde her istediğinde kullanır oldu. Bıraktırmayı düşünüyorum ama kıyamıyorum o kadar mutlu ki cuk cuk emerken :) bir okadarda sevimli. Nasılsa bırakacak zorlamanın da anlamı yok. Fakat şu emziğin ucunu kesme işini sevdim. Üzerine düşsem bu iş bitecek gibi ama bir kırılma noktası bekliyorum.
- 2 yaş sendromunun atak yaptığı bir kaç gün yaşamıştık şuan durgunlaştı, çok istediği bir konu olmadıkça inatlaşmıyor, genelde konuşulabilir ve sakin oluyor. Bu inatlaşma durumunda sinirlenrime hakim olmakta zorlanıyorum, bu konuya daha dikkat etmem gerekiyor. Çünkü sonra daha çok üzülüyorum.
...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder