23 Kasım 2012 Cuma

Bir Karyola Hikayesi

Kereminim bir kaç aydır beşiğinde uyumak istemiyordu, bizde yeni bir yatak arayışına çıkmıştık. Aradık aradık durduk ama ne gönlümüze göre nede oğlumuza göre birseyler beğenemedik. Zaman ilerliyor oğlan uyku sorunu yaşamaya başlıyordu, benim bekarlıktan kalma tek kişilik yatağı yere attık bu arayış sırasında böyle idare ettik. Fakat kış soğuğu bastırınca oğlan hasta olmadan şu aramaktan sıkıldığımız ve bunaldığımız yatak işine geri döndük. Yine gez dolaş, ya rengi hoş değil, ya şekli hoş değil hep birşeyler eksik çıkıyordu. Çocuk için düşünülmüş çoğu yatakta yine dardı, bazı modeller vardı hele acayip hantaldı. Ne ranza ne yatak tamamen evin odasının koca bir yerini kaplamak için yapılmış bir kaç tahta parcası gibi. Çok sıkılmıştık artık aradığımız olmasa da en yakın modeli sipariş etmeye karar verdik, şanssızlık bu ya 2-3 gün sonra kargo beklerken siparişi ürünü edinemedikleri için iptal ettiklerini öğrendik. E-bebek sağolsun ne zaman sipariş versem beni bir şekilde hayal kırıklığına uğratmıştır.

Bu haberi aldığımız vakit, atladık arabaya sitelerin yolunu tuttuk. Malum mobilyaların hası burada üretiliyordu. Elbet kafamıza göre bir model buluruz dedik, oda olmadı tarif ederiz bir yolunu buluruz diye umut ettik. Kartalcık Sokakta onlarca cocuk ve bebe mobilyası mağazası var. Ürünler harika, modeli, yeri, boyası çok güzel ve ince düşünülmüş. Sokak boyunca bir sürü mobilyacı olmasına rağmen biz girdiğimiz 4 yada 5. mağazada beğendik bir model, heves ettik aldık. Hani şu prenses karyolaları olur bembeyaz, İngiliz tarzı oymalı, bu beğenip aldığımızda Prens versiyonuydu. O vakte kadar baktığımız karyolalardan pahalıydı belki ama içimize sinmişti. Tek kötü tarafı teslim almak için 15 gün beklememiz gerekiyordu. İçimden bir ses nedense sanki daha çok bekleyeceğimizi sezmişti ya elden birşeyler gelmiyordu. Günler geçti geçmesine ya Kerem oğlanın uyku sorunu pik yaptı, ben yoğunluktan ve hamilelikten yorgun düşüp uyuyunca baba uyuttu Keremi. Haliyle eziyeti babaya oldu. Adamcağız sabahları ruh gibi kalkar oldu. Bu nedenle şu karyola olayı geçiksin istemedim ama günü geldi ve teslim edilmedi. Çok canım sıkıldı sanki bu konu daha uzayacakmış gibi geldi ama o kadar olmadı şükürler olsun. 2-3 gün gecikmeli karyolamızı teslim ettiler. Ettiler etmesinede bir kaç ayrıntıyı atladıklarından yine magazaya uğrayıp bunları söylemek zorunda kaldık. Eksik olan korkuluk ve kabartma da bugün tamamlanacak inş. Az bir boya kokusu vardı, odayı havalandırdım geçti gibi. Sirkeli su ile temizlersem tamamdır, kullanıma hazır.
Şuan odaya girince içim bir hoş oluyor, odamız oldukça küçüldü ama bir yanımda oğlanın karyolası diğer yanımda kızın beşiği ortada benim berjer :) saadet işte bu :) Bembeyaz bir oda oldu, takım değil belki ama hepsinin özellikle beyaz olmasına dikkat ettik. Bol bir vakitte güzel bir temizlikle dahada güzel olacak. Çocuk odası için perde almam lazımdı, yorucu oldu ama onuda dün hallettim. Bu sabah yoğun bir ayak bileği ağrısı yaşasamda bu işi de bitirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Geriye sadece halı kaldı, onuda inş. gerek maddi gerek manevi bakımdan daha uygun olduğumuz bir vakit değiştirelim dedik, listeye aldık.
Bunları düşünürken biryandanda karı koca saklama çözümleri üzerine yoğunlaşır olduk. Etraftaki ıvır zıvır için birkaç büyük kutu alıp güzelce yıkanacakaları yıkayıp katlayıp kaldırdık. Ev için birkaç dolap aldık. İkea sağolsun bu konuda oldukça iyi. Hole birtane,Kerem'in oyuncakları ve kitapları için onun odaya bir tane alınca baya bir düzenlendi evimiz. Doğum öncesi bunları yapmak oldukca yorucu belki ama ilerleyen aylarda çok rahat edeceğim kesin. Ev düzeni ve temizliği daha kolay oluyor. Holdeki eski dolabıda banyoya attıkmı misss gibi bir ev. İşte insanın birde kendi evi olsa daha ileri dönük içine sine yapar bunları, zaten yapmak istediğimiz çoğu şeyi kısmetse kendi evimize düşünüyoruz. Ne vakit olur bilmem, hayırlısı. Şimdiki evimi çok seviyorum, böyle daha güzel oldu. Birde doğum izni, ücretsiz izin derken iyice ev hanımı olacağımdan, bu mekanda daha çok vakit geçireceğimden daha bir seviniyorum. Allah güle güle kullanmayı ve güzel günler geçirmeyi nasip etsin inş. sağlıkla...

2 yorum:

  1. amin canim amin... Bizde kızlara napsak diye düşünüyoruz. Ev 2 telden açlıyor bir taraf pembiş pembiş bir yanı ahşap doğalcı:) Beyaza bende çok özenirim. Yeni odanızın fotoğrafını merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kayolanın eksikleri tamamlanınca cekip koyacam inş. betülcüm oldukca agırım su sıralar gören doguma gidiom sanıyor :) bakalım biz pembeye uyum saglayabilicez mi :)

      Sil