11 Nisan 2013 Perşembe

Sarımsaklı Ekmek

Böyle bir ekmek çeşidi var mıdır bilmiyorum ama geçenlerde yemek yaparken aklıma geldi, denemek istedim. Sarımsak, kekik, domates salçası ve zeytinyağını karıştırıp, sandviç ekmeği tarifine göre un, süt, tuz, mayasını ekleyip, Ekmek Yapma Makinesini "standart ekmek" ayarında çalıştırdım. O nasıl güzel bir renktir. Domates salçası ekmeğe çok güzel, turuncumsu bir renk verdi. Domates salçasının miktarına göre açık yada koyu bir renk olacak sanırım. Bir dahaki sefere daha çok koymayı düşünüyorum. 3 saat sonra mutfak misss gibi koktu. Sıcak sıcak ekmek... Hemde sarımsaklı, sağlıklı... İyiki uydurmuş, denemişim. Çok tuttum.

2 yorum:

  1. Ayten bayıldım ekmeğine. Bizim ekmek maceramız çok kısa sürdü. Aldım makinayi 10 denemeden sonra pes edip iade ettim. Sendeki hangi marka tavsiye eder misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol betülcüm, uydurmasyon oldu ama beğendim bende. Neden pes ettin? İlk alındığında bende çok kullandım zamanla unutuyor yada hevesini alıyor insan az yapıyor. Yalnız benim makineyi en cok pizza hamuru hazırlaması için kullanıyorum. Sağ kolum diyebilirim. İllaki işe yarıyor, içime sindi diyebilirim. Arçelik bendeki, bir ara indirim vardı hepsiburadadan almıştım o nedenle hiç marka araştırması yapmadım. Ama memnunum canım ya.

      Sil