25 Haziran 2013 Salı

Kerem'in Hayvanat Bahçesi

Haziran ayı Bardabas kutumuzda tema "Hayvanat Bahçesi"ydi. Bu kutuyu çok beğendim. Diğer aylara nispeten daha güzel aktiviteler vardı. Kesme faaliyetlerini Kerem sevdi. Maske boyama ve yapıştırmalar vardı, onları da severek yaptık. Zürafa kesme ve beneklerini yapıştırma vardı, onunla da epey oyalandık, şuan TV ünitesinin üzerinde salonu şenlendirmekte :)

Hayvanat bahçesi faaliyetini hazırlarken bu kadar seveceğini düşünmemiştim aslında. İlgisini oldukça çekti. Öncelikle paket içerisinde gönderilen un ve tuz karışımını yoğurduk fakat unu fazlaca evden de eklediğimizden tuzun yeşil rengi kayboldu :) Sonrasında gönderilen çubuklarla çitlerimizi yaptık fakat Kerem Efendiye yetmedi evdeki pipetleri keserek ilave yaptık.
Gönderilen 3 tane minyatür hayvanda bize yetmedi tabi ki. Kendi hayvanlarımızı getirdik yerleştirdik. Kerem'e bak aslanlarla geyikler aynı yerde olmaz geyikler aslanlardan korkabilir desem de pek aldırmadı. Bırakmalıyım dedim sonra çocuk dünyasında aslanla geyiklerde dosttu ne de olsa. Hamura bastırınca kolayca ayakta durmalarına çok sevindi. Taktı çıkardı, olmadı değiştirdi. Hamur kuruyuncaya kadar oynadı. Senaryolar kurdu, Hamur humur sesler çıkardı, velhasılı çok beğendi.
Bu aktivite gelmeden önce de bir hayvanat bahçesi sevdamız vardı, her hafta bazen 2 haftada bir AOÇ deki hayvanat bahçesine gitmelerimiz olmuştu. Anne-baba bu konudan sıkılsa da Kerem Efendi halinden pek memnundu. Evde canı sıkılınca "Anne hadi hayvanat bahçesine gidelim" diyip duruyor. Bugün yanıma gelmiş " Duyuyormusun anne, tavuk ötüyor" dedi. Kulak kabartım uzaklardan bir horoz sesi geliyor. "Hayvanat bahçesinde mi o tavuk, gidelim mi?" Yarın Teyzemlere yola çıkacağımızdan kolaylıkla sözümü verdim. "Yarın gidelim olur mu oğlum", "Tamam anne" :) Orada inek, tavuk, koyun, keçi, toz toprak doyar inş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder